Поддръжка уеб сайт. Управление на сайт. Цени

Поддръжка уеб сайт е етап от цялостно интернет представяне на даден бизнес. Етапът включва управление, развитие и популяризиране на изработен/съществуващ сайт, т.е. осигуряване на посещения от целевата аудитория на вече изработен уеб сайт. Цена на поддръжка на сайт зависи от много на брой индивидуални параметри.

Всички знаят, че красивите изискани жени, имат нужда от сериозна поддръжка (фитнес, кремове, процедури…)! Един уеб сайт има нужда от няколко типа поддръжка, които ще разгледаме в детайли.

Важно е да отбележим, че планиране развитието/популяризацията на уеб сайт е добре да се направи преди изработка уеб сайт, защото за изпълнение на заложени цели, понякога е нужно повече съдържание в сайта – повече текстове, снимки, видео и други елементи. Съответно, ако планирането на сайт се прави след като уеб сайтът е разработен, това може да доведе до нуждата от изработка на допълнителни секции/модули в сайта, преработка на цели секции или в най-лошия случай – до преработка на целия уеб сайт, което е изработка на нов сайт, защото най-често по-евтино е да се направи нов сайт, вместо да се преправя вече готов сайт на друга уеб агенция / фирма за сайтове.

В крайна сметка, най-важното е изпълнение на заложените цели – на достъпна цена. Това ние наричаме ефективен уеб сайт и съответно ефективна поддръжка на уеб сайт.

Поддръжка уеб сайт и популяризация на сайт – етапи

Поддръжка на уеб сайт включва в себе си много на брой етапи, индивидуални за всеки проект, според целите на проекта:

 • планиране популяризацията/развитието на сайт – идея, цели, стратегии за СЕО оптимизация (SEO – ключови думи и фрази), маркетинг и реклама (за изпълнение на целите)
 • техническа поддръжка на уеб сайт – осигурява работата на сайта под различни устройства и браузъри, и работата на хостинг сървър.
 • цялостна или частична поддръжка на съдържанието на уеб сайт (писане на ново и редактиране на съществуващо съдържание на сайт)
 • преработка на съществуващи функционалности или разработка на нови секции
 • СЕО оптимизация (SEO оптимизация) по определена стратегия
 • маркетинг и реклама по определена стратегия, определен бюджет и наблюдаване на резултатите/възвръщаемостта на кампанията.

Трябва да отбележим, че не може да се предостави гаранция, че използването на СЕО оптимизация или определена маркетинг рекламна кампания с кратък срок ще даде точно определени резултати. Никой няма да ви предложи „money-back“ гаранция за това. Има определени предварителни очаквания, но едва след стартиране на кампанията, може да се наблюдават и [измерят резултатите на маркетинг кампания], и съответно да се направят корекции за подобряване на възвръщаемостта на инвестираните средства в рекламната кампания.

Поддръжка уеб сайт и популяризация – цели и етапи

Поддръжка уеб сайт и популяризация е един от етапите на цялостното бизнес представяне в Интернет и изпълнението на поставените цели. В зависимост от целите, най-подходящото време за започването на този етап е още преди изработка на уеб сайт. Така ще може да се направи качествено планиране и проучване на конкурентите, ще се разработи стратегия за развитие и спецификация-задание за изработка на уеб сайт. Когато разгледаме макро целите, можем да различим следните етапи:

 • Планиране на уеб сайт – целите определят всичко в сайта: допълнително съдържание, уникални секции и функционалности…, което определя цената на сайта!
 • Изработка на уеб сайт – според разработената стратегия и спецификация на уеб сайта в етап планиране на сайт.
 • Техническа поддръжка на уеб сайт – осигурява работата на сайта под различни устройства и браузъри, както и работата на хостинг сървъра за 99.9% ъптайм.
 • Популяризиране на сайта – включва начално популяризиране, СЕО оптимизация (SEO – Search Engine Optimization), маркетинг и реклама, кампании.
 • Подобряване на уеб сайта – след предложения на посетители и след анализиране на статистиката – може да включва дизайн промени, програмиране на нови функционалности и др.

Тази картинка ще представи визуално етапът за изработка на уеб сайт като част от процеса по изпълнение на целите:
Изработка на уеб сайт - цели и етапи

Най-важното в случая е, че етап „Популяризиране на сайта“ не е еднократна дейност! В зависимост от целите, възможно е да е нужна ежемесечна, ежеседмична или дори ежедневна работа за привличане на посещения в сайта (с директна реклама или по друг начин). В резултат ще получите по-добра възвръщаемост на вложените средства, напр. от 500лв. за реклама ще изкарвате 1800лв. и повече. Ако от 500лв. да изкарвате 700лв., рискът е по-голям от печалбата и може дори да не успеете да издържате фирмата си без да повишите коефициента на печалбата!

Техническа поддръжка на уеб сайт

Техническа поддръжка на уеб сайт е дейност, която осигурява функционално работещ уеб сайт и хостинг сървър, под различните браузъри и устройства (мобилни телефони, таблети, лаптопи, десктоп компютри с малки и големи монитори и др.). Интернет уеб агенция Градивните предоставя 3-5 години гаранция на изработени от нас уеб сайтове.

Често се налага да поддържаме уеб сайтове, изработени от други интернет агенции и фирми. Това е напълно нормална практика и в повечето случаи успяваме да осъществим на 100% изискванията на клиентите на приемлива цена. Има изключения, когато е трудно да осъществим изискванията на нормална цена и тогава клиента трябва да вземе решение дали да продължи да използва стария си сайт „без (голяма) промяна във функционалността“ или да вземе решение за изработка на нов сайт, който ще му позволи да има всички функционалности на нормална цена (вкл. бъдещи секции/функционалности като допълнения към сайта).

Ако имате уеб сайт и не сте напълно доволни от предоставяната поддръжка, можете да се свържете с нас за получаване на оферта за поддръжка на уеб сайт.

Изследване и подобрения за бързо зареждане на уеб сайт

Вместо да описваме подробно в какво се състои изследването и подобренията за бързо зареждане на уеб сайт, решихме да публикуваме наш много стар проект на WordPress сайт, който беше достигнал време на зареждане от 3-5 секунди – това е много бавно! Сайтът вече се зарежда бързо – за половин секунда, но дори да е цяла секунда – това вече е нормално! Сайтът от примера е на 9 години, това не е без значение!

Поддръжка съдържание на уеб сайт и популяризация – общи насоки

Поддръжката на съдържанието на уеб сайт (текстове, снимки, видео, документи и др.) и популяризацията на уеб сайт са силно взаимно свързани дейности. Нека илюстрираме това с практически пример.

В общия случай, вашата фирма предоставя услуги или продава продукти. Във вашия сайт публикувате нов продукт (услугата управление на съдържанието на сайт ви дава възможност ние да публикуваме съдържание, вместо вас).

На първо място е добре да се „SEO оптимизират текстовете на заглавието и описанието на продукта“, така че максимално добре и подробно да описват продукта и да се използват тези думи, които евентуални клиенти биха потърсили. Когато е възможно, трябва да има една или повече снимки на продукта.

Когато продукта е представен добре и е извършена SEO оптимизация на неговата страница, тази страница трябва да се популяризира. Един от вариантите е платена реклама, при което хора, интересуващи се от такъв тип продукти, ще посетят вашия уеб сайт, за да разгледат продукта.

Освен платената реклама, може да се продължи с Off-site SEO оптимизация, като се публикува този продукт в чужди сайтове, социални мрежи и различни рекламни мрежи. Тази част действа по два начина:
– като SEO оптимизация, при което спомага продукта да излиза в търсачките по-напред и да привлича потенциални клиенти безплатно* (* безплатно, като не се смята сумата за SEO оптимизация, която се заплаща, когато друга фирма прави оптимизацията вместо вас);
– като директна безплатна реклама, ако сайта се посети през социална мрежа или друг чужд сайт, в който популяризирате продукта си…

Както виждате съдържанието, СЕО оптимизацията, безплатна или платена реклама и целия маркетинг план на уеб сайт, са силно обвързани помежду си, поради което сме ги обединили под общото название поддръжка на уеб сайт, за да не се налага да научавате всички интернет термини за уеб сайта.

Поддръжка на уеб сайт в София и България

Поддръжката на сайт се извършва отдалечено в над 99% от случаите, което означава, че местоположението на ваши офиси в София, Пловдив, Велико Търново, Варна, Бургас или друг град или село, не е от съществено значение. Нашето положение също не е от значение – ние управляваме нашите хостинг сървъри отдалечено и имаме нужда от интернет връзка, компютър или стартфон, знания и умения. Това е всичко – нищо сложно, биха казали някои колеги!

За района на София предлагаме срещи на живо, посещения във ваш офис и обучение на живо. Това може да е предпочитания от вас начин на поддръжка на вашият уеб сайт, но същевременно го оскъпява, тъй като придвиждането в София отнема време, а пък поддържането на мрежа от удобни офиси струва пари. Ето защо, за всяка точка на България, Европа или Света, ние предлагаме поддръжка по имейл – качествено и без прекъсване, дистанционни обучения с онлайн сесии през скайп или най-подходящия за вас друг софтуер.

Предоставяме максимално разбираеми разяснения на вашите запитвания, за да разберете какви възможности имате и да направите правилен и информиран избор, когато имате повече от една възможност за развитие на вашия бизнес онлайн в Интернет или за изработка на ефективен сайт на евтина или ефективна цена.

Цена (Цени) на поддръжка на сайт (сайтове)

Цената за поддръжка на сайтове е строго индивидуална и зависи от функционалността на сайта, нужните операции и компетенции за качествена поддръжка. Предоставяме отлични цени за поддръжка на изработени от нас сайтове, тъй като знаем какво правим и поддръжката на изработени от нас сайтове отнема в пъти по-малко време, в сравнение с уеб сайтове, изработени от произволни фирми и интернет агенции. За нашите сайтове предлагаме и отлична 3-5 години гаранция на сайт.

Все пак ако имате съществуваш уеб сайт и не сте доволни от сегашната си агенция/фирма за поддръжка на сайт, моля свържете се с нас, за да проучим дали можем да поддръжаме вашия съществуващ уеб сайт и на каква цена.

Плащането обикновено е за годишна поддръжка и се предплаща – това важи за изработени от нас сайтове и за прости и добре разработени сайтове. За функционално сложни сайтове и онлайн магазини, е възможно да е нужно заплащане на тримесечни или едномесечни плащания.

Най-често посетителите на тази страница търсят: поддръжка сайт цена, поддръжка уеб сайт, поддръжка сайт София, популяризация уеб сайт цена, популяризация, подръжка саит, управление и развитие на сайтове, web site support, уебсайт, poddryvka, poddrajka, сайт суппорт.

Поддръжка на WordPress (Уърдпрес) сайтове

Над 10 години опит с поддръжка на WordPress (Уърдпрес) сайтове от wordpress агенция Градивните. Тънкостите при дългосрочна работа с WordPress не са малко и отнемат време. Ние имаме знанията и уменията, което ни позволи да придобием над 10 годишен опит. Старите сайтове от 2006 и 2007 година се зареждат все така бързо и безпроблемно. Приложили сме защити против хакване, против brute-force атаки. Възстановявали сме хакнати сайтове – почистване и възстановяване от архив.

WordPress (Уърдпрес) агенция Градивните предлага изгодни цени за изработка на евтини сайтове. В частни случаи предлагаме и безплатен сайт на още по-добри цени, където заплащате за поддръжката на сайта.

Поддръжка на Drupal (Друпал) сайтове

Drupal (Друпал) сайтове предлагаме от над 7 години. Разработили сме Друпал сайтове на държавни учреждения, които функционират до ден днешен. Поддръжката на Друпал сайтове е по-сложна от сайтове с WordPress, но неприятното обикновено се случава тогава, когато неще не премине според очакванията (напр. обновяване на софтуера). Екипът ни от програмисти е в състояние да препрограмира и възстанови работата на Друпал уеб сайт, когато това се налага.

Целта на поддръжката е да се грижи за вашия уеб сайт, за да можете вие да се концентрирате върху бизнес дейността си. Толкова е ясно и просто!

Инвестиция в поддръжка на уеб сайт

Поддръжка на уеб сайт е бизнес инвестиция! За всяка бизнес инвестиция е важно да се следи възвръщаемостта на инвестицията (ROI) и реализираната печалба. Процесът обаче не е толкова прост, тъй като цялата инвестиция за изработка на уеб сайт, хостинг и поддръжка на сайт, популяризация чрез реклама и SEO оптимизация на сайт е една голяма инвестиция. Инвестицията трябва да бъде (бързо) възвърната, като доведе нови клиенти и стимулира настоящите клиенти към повече поръчки, което в крайна сметка да доведе до реализиране на печалба. Това е нормалната цел на всеки един уеб сайт или онлайн магазин.

Най-често посетителите на тази страница търсят за: поддръжка уеб сайт, поддръжка на сайтове, поддръжка уърдпрес сайтове, поддръжка wordpress сайт, поддръжка друпал сайтове.

Кратък URL за тази уеб страница: https://gradivnite.com/poddrajka-sait