Излезе WooCommerce 3.0 за WordPress

WooCommerce 3.0.0

Излезе WooCommerce 3.0 (3.0.0) за WordPress – трета версия на популярната платформа за създаване на електронни онлайн магазини (online store)! Това е може би една от 5-те най-използвани платформи в света към момента, което прави новата версия донякъде „опасна“.

Защо новата версия на WooCommerce може да бъде опасна за вашия онлайн магазин?

Защото това е така наречената „Major“ версия! Това означава, че промените в нея могат да нарушат работата на вашия сайт. Промените са много и съществени, което само по себе си представлява опасност от бъгове или непредвидени обстоятелства! Например липсата на съвместимест между новата WooCommerce 3.0 версия и някой малък WordPress plugin, може да доведе до спиране нормалната работа на интернет магазина. Точно това е най-голямата опасност при всяко обновяване – да спре нормалната работа на уеб сайт или електронен магазин.

Как да обновим до WooCommerce 3.0

Ако не разбирате какво правите, имате съмнения, че нещо може да не работи коректно, нямате достъп до системната администрация на вашия сайт и хостинг, то тогава по-добре не обновявайте все още! Изчакайте малко – нека хиляди души преди вас тестват новата версия и проверете за евентуални оплаквания. Ако попаднете на идентични проблеми – сравнете дали при вас същите предпоставки са налице!

Когато минат няколко дни и вече знаете, че новата версия на WooCommerce е достатъчно стабилна и не се очакват проблеми, тогава можете да направите списък за реда на обновление! Както винаги, преди да правите промени по сайта си, препоръчваме да направите архив (backup)! Трябва да архивирате базата данни и файловете на сайта и онлайн магазина!

Едва след като имате архив, можете да пристъпите към обновяването на Уърдпрес ядрото, след това плъгини (без WooCommerce) и теми (ако има ъпдейти за тях) и най-накрая да обновите основния WooCommerce плъгин, според дадените инструкции!

Имайте готовност на този етап да възникнат несъвместимости и това да афектира уеб сайта! Трябва да имате достатъчно време, ако е нужно да се свържете с фирмата за поддръжка на сайта или трябва лично да намерите откъде идва проблема! Когато завършите всички тестове успешно, вече можете да сте спокойни – още една важна подробност за добрата работа на вашия онлайн магазин е изпълнена и ще можете да се концентрирате върху своя бизнес!

Ако все още имате въпроси за WooCommerce – оставете коментар и ще опитаме да съдействаме при първа възможност!

Кратък URL за тази уеб страница: https://gradivnite.com/uhbkb3