SEO / СЕО оптимизация на уеб сайт за търсачки и Гугъл (Google)

SEO / СЕО оптимизация на уеб сайт за гугъл и търсачки е уеб услуга, която подобрява позицията на вашия уеб сайт в интернет търсачките – Гугъл, Microsoft Bing, DuckDuckGO и други по-малко посещавани и популярни интернет търсачки.

Ще направим каквото трябва и да става каквото иска …и ще стане както го искате!

SEO оптимизацията (Search engine optimization) отнема време докато сработят различните промени, поради което е много трудно да се измери точно. СЕО оптимизацията не е математика, въпреки че компютри подреждат уеб сайтовете в търсачките по определен математически алгоритъм.

Правим СЕО оптимизация по правилния начин, т.е. както трябва,  и нещата просто се случват добре или отлично. Правим подобрения в движение, съответно на постигнатите резултати и постоянно повишаваме качеството и доверието в уеб сайта и позицията му в търсачките.

Винаги се целим в първото място в търсачките, но това означава, че при различните търсения, уеб сайта ще се показва на позиции 1-3 или 1-5. Ако сайтът не е класиран като първи, то тогава може да се показва на позиции 2-6, 3-7 и т.н. Това също е успех в най-конкурентните ниши, освен ако не сте си поставили за цел да станете монополист в СЕО оптимизацията на уеб сайтове!

SEO оптимизация, маркетинг и реклама

SEO оптимизация, маркетинг и реклама е съвкупност от няколко уеб услуги, която включва комбинирано популяризиране на уеб сайта с маркетинг стратегия, платена реклама и SEO оптимизация (почти* безплатна реклама), и други подходящи начини за реклама… Тези уеб услуги включват няколко общи етапи по проучване и планиране:

Общите етапи се застъпват с етапите за изработка на нов уеб сайт, което в такъв случай ще бъде по-ефективно и ще спести пари. Нашата цел винаги е да сме ефективни – да пестим средствата, за да можете да ги инвестирате в бизнеса си, там където е най-нужно.

SEO оптимизация на уеб сайт – определяне на ключови думи и фрази

SEO оптимизация на уеб сайт започва с определяне на ключови думи и фрази, по които искате уеб сайтът да се класира на първа страница в гугъл и други търсачки. Важно е да разучите конкурентите, за да разберете за кои думи и фрази е оптимизиран техният уеб сайт. По този начин ще можете да зададете приоротет на една ключова фраза за търсене пред друга фраза/дума.

Например: Думата „компютър“ е доста масова и не ви трябва! Обаче „компютър леново“, „компютър lenovo“, „компютър леново цена“, „цена компютър lenovo“ са по-точни ключови фрази за СЕО оптимизацията на сайта, и ще бъдат по-ефективни.

Същото се отнася и за рекламата – ако за „компютър“ има 55 хиляди търсения, вие нямате сметка да рекламирате там, защото някои хора търсят „реферати за компютър“, „устройство на компютър“, „снимка на компютър“, „принцип на действие на компютър“, но всички те започват търсенето си с „компютър“ и когато не намерят търсеното – конкретизират какво точно търсят. Хората търсещи за „компютър леново“ може да са само 160, но това са точно вашите потенциални клиенти. Има смисъл, нали?

С дадения пример много ясно се разбира, че точните ключови думи ще ви спестят пари и едновременно с това – ще ви донесат посещения и клиенти. Най-добрата СЕО оптимизация на уеб сайт се прави по точните ключови думи, които се показват на точната „таргетирана“ аудитория. Те са едновременно най-евтини и най-ефективни! Може да се каже: с един куршум – два заека!

Ефективност на SEO оптимизация на уеб сайт

Ефективност на SEO оптимизация на уеб сайт се измерва трудно, но когато нещата вървят и бзнесът се развива – значи СЕО оптимизацията на сайта действа! Оптимизацията на уеб сайт за търсачките всъщност се заражда през 1997 година, когато няколко добри търсачки стават „монополисти“, като успяват да показват качествени резултати. Оттогава интернет се задръства все повече и повече с „фалшиви уеб сайтове“ с цел оптимизация на сайт, което прави много много трудно да пробие конкурентна търсачка. Също така 2-3 търсачки е лесно да се манипулират (това е един вид „корупция при търсещите машини“), докато над 10 вече би било невъзможно и неефективно като цена за оптимизация…

И понеже обвързахме маркетинга и рекламата със СЕО оптимизацията, редно е да споменем каква е директната връзка между тях… Ако вашият сайт все още не е оптимизиран, но искате веднага да привличате посещения от гугъл, това се прави с платена Google Adwords реклама. Тази реклама показва платени реклами преди най-добре класираните сайтове в търсачката Google. По този начин, вие плащате на всяко посещения от търсачката – доста скъпо може да излезе, ако има над 1000 търсения дневно… всеки по 50-200 стотинки (0.5-2 лева). Това може да ви струва всеки ден над 100-200 лева реално, което за 20-30 дни в месеца цената е между 2000 и 6000 лева! Ще се съгласите – това са огромни разходи, които на първо време трябва да се възвърнат, преди да започнете да печелите!

Целта на СЕО оптимизацията е да спестите тези пари всеки ден, като не трябва да се забравя, че плащате цена за СЕО оптимизация, обикновено месечна цена за да се поддържа качествена СЕО оптимизация! Като съпоставите двете – от СЕО оптимизацията има полза и ще има все повече в бъдеще! Ефективната SEO оптимизация ще струва все по-висока цена в бъдеще!

SEO СЕО оптимизация на сайт за търсачките

Видове SEO оптимизация на сайтове

СЕО оптимизацията на сайт е много видове, защото има няколко различни класификации. Нека започнем с най-важната – класификация според вида СЕО оптимизация на сайт.

Видове СЕО оптимизация на сайт

  • Onsite SEO – оптимизация на уеб сайт в самия сайт (вътрешна линкова структура, заглавия, текстове, HTML5 код и др.)
  • Offsite SEO – оптимизация на уеб сайт в интернет (линк билдинг, популярност в интернет, социални мрежи и др. елементи)

Както виждате, оптимизацията включва много елементи, всеки от които допринася малко или повече за качествена и най-вече работеща СЕО оптимизация, която води посетители и ги превръща в клиенти.

Методи за СЕО оптимизация на сайт

Според използваните методи за СЕО оптимизация на сайт, се различават няколко основни вида:

  • White hat SEO (Бяло SEO) – правилният и коректен към търсачките начин за оптимизация
  • Black hat SEO (Черно SEO) – некоректни начини/методи за оптимизация, които опитват да „излъжат“ търсачките
  • Gray hat SEO (Сиво SEO) – нито забранено, но не и препоръчано… на границата на риска от наказание, така да се каже…

Търсачките препоръчват използването само на „бяло СЕО“ – white hat SEO optimization (наречено webmaster guidelines), но както се досещате, желанието на бизнесите по Света, в България, София, Пловдив, В. Търново, Варна, Бургас и т.н. е да се излезе най-напред!

Докато пише тези редове се сещам, че жените винаги искат „най-големия“ …подарък! 🙂 Но не са само жените… – всички искат да са на първо място в Гугъл и правят правилното и невъзможното, плащат големи суми пари, за да се доберат на първа страница, в първите 3 места или на първо място в Гугъл.

Както се досещате черно СЕО – Black hat SEO optimization, е забранено. Като резултат от използването му, уеб сайтът ви автоматично бива наказан от Гугъл за нарушаването на „правилата“. Гугъл наказва като блокира уеб сайта и го изключва от търсещите резултати! Просто изчезвате от търсачката безследно! А това е много вредно, защото ако клиент иска да провери вашата фирма и напише името й в Гугъл – сайтът ви го няма там и вие губите този клиент на 95%…

Понякога се налагат да се използват „сиви методи за СЕО оптимизация на уеб сайт“ – Gray hat SEO, което правят най-добрите СЕО компании в бранша. Тези методи не са одобрени, но и не са изрично забранени. Такова сиво СЕО понякога е трудно да се хване автоматично, но когато бъде хванато по някакъв начин – собствениците на оптимизираните сайтове плащат тежка цена за използването на такива техники, като сайтът бива наказан с десетки или стотици позиции назад, без да е изхвърлен от списъка с резултати.

SEO оптимизация на WordPress/Уърдпрес сайтове

Под SEO оптимизация на WordPress/Уърдпрес сайтове се има предвид СЕО оптимизация на сайтове, изработени с най-популярния софтуер за сайтове – WordPress.

Като цяло оптимизацията за един или друг софтуер не е твърде различна, но е различен начина, по който това се прави. Т.е. различен е кодът и понякога подходът, с който се прави една промяна или подобрение. Не на последно място – често има няколко методи за да се направи една промяна, но не всички са правилни… и някои имет плюсове и минуси. По тази причина, най-подходящо е да избирате SEO специалисти с опит, което ще гарантира използването на добри практики и ще ви предпази от грешки, които могат да влошат позициите в Гугъл (т.е. да се получи обратното на желаните цели).

SEO оптимизация на сайт – обобщение и заключение

SEO оптимизация на сайт не е точна математичсека наука, което създава много възможности за развитие и много възможности да сбъркате фатално. Не всеки разбира добре тази наука, поради което цените на най-добрите СЕО интернет уеб агенции са нереално високи! И все пак няма незаменими хора или фирми – интернет уеб агенция Градивните се стреми да предоставя максимално достъпна цена за СЕО оптимизация на сайт, правим го с желание и усърдие! Нашата цена е евтина за повечето (над 80%) от малките бизнеси, защото конкуренцията в търсачките е по-слаба и не са нужни големи усилия, а по-скоро са нужни правилните методи!

За да не говорим и пишем излишно много (което вече направихме), можете да се свържете с нас за да получите безплатна индивидуална оферта за изработка на сайт, поддръжка на сайт, СЕО оптимизация, маркетинг и реклама или друга единична услуга, според нуждите ви. Ако имате въпроси – ще се радваме да ги отговорим!

 

Най-често посетителите на тази страница търсят за: оптимизация на уеб сайт, сео оптимизация, seo оптимизация, seo optimization web site, seo optimizacia, seo optimizaciq sait, web site optimization, сео агенция.

Кратък URL за тази уеб страница: https://gradivnite.com/seo