Изработка уеб сайт! Цена на уеб сайт!

Изработка уеб сайт е етап от процес по изграждане на присъствие в Интернет. В резултат от завършването на този етап, вие имате готов уеб сайт, който работи по желания от вас начин.

Ще се съгласите, че ако имате изработен уеб сайт, но никой не го посещава, това е напълно равносилно на това да нямате уеб сайт!?

Ето защо, след разработката на уеб сайт, ще имате нужда от поддръжка на уеб сайта. Разбира се, когато имате разработен и работещ уеб сайт, можете да правите платени реклами и да имате посещения в сайта, но това са разходи (инвестиции), които първо трябва да се възвърнат, за да започнат да носят печалба (една от целите на изработка на уеб сайт).

Изработка на уеб сайт – етапи

Изработка на уеб сайт се разделя на няколко етапи, които могат да се изпълняват от различни лица или фирми, включително от вас самите или ваши служители. По този начин няма високи цени и високи месечни такси – вие заплащате само цена за разработкат на уеб сайт, това което ползвате! Етапи:

 • Планиране на уеб сайт – определяне на цели, разработка на стратегия за изпълнение на целите и спецификация на сайта.
 • Дизайн – Изработка на уникален дизайн (рисуване) или използване и брандиране на готов шаблонен дизайн.
 • Програмиране на уникалния дизайн или настройване брандиран дизайн на готов шаблонен дизайн темплейт.
 • Програмиране на функционалности на сайт – фронтенд и бекенд.
 • Тестване на сайта под различни операционни системи, устройства и големини на екрана.
 • Допълнителни настройки и защити на функционално изработения уеб сайт – за бързодействие и дългосрочна работа (опционален етап – много фирми го игнорират)

Тази картинка ще представи визуално етапите за изработка на уеб сайт:
Изработка на уеб сайт - етапи (процес)

Важно е да се има предвид, че при изработката на уеб сайт трябва да се спазват много на брой уеб стандарти. Това гарантира бързина и  дългосрочност на уеб сайта, и осигурява работа под нови версии на браузъри! Ето защо ние даваме 3-5 години гаранция на изработените от нас сайтове, без това да оскъпява самия уеб сайт… Просто го правим по правилния начин! Ако намерите по-добра* оферта за уеб сайт (* по-качествена изработка на сайт, не просто по-евтин сайт) – свържете се с нас и ние ще опитаме да предложим конкурентни качество и цена на сайт!

Изработка уеб сайт – цели и етапи

Изработка на уеб сайт е само един етап от цялостното изпълнение на фирмените/бизнес цели. Когато разгледаме макро целите, можем да различим следните етапи:

 • Определяне на целите на изработка на уеб сайт – целите определят всичко в сайта – допълнително съдържание, уникални секции и функционалности, оптимизация на сайта за търсачките, съответно и цената на сайта!
 • Планиране на уеб сайт – планират се действия и начини за постигане на целите, заложени при изработка на уеб сайт
 • Изработка на уеб сайт – разработката на сайта е според разработената стратегия и спецификация на уеб сайта в етап планиране на сайт.
 • Техническа поддръжка на уеб сайт – включва управление на хостинг и поддържа сайта на линия с над 99.9% ъптайм.
 • Стартиране и Популяризиране на сайта – включва начално популяризиране, СЕО оптимизация (SEO – Search Engine Optimization), маркетинг и реклама, кампании.
 • Подобряване на уеб сайта – уеб сайтовете биват променяни след предложения на посетители, след анализиране на статистиката или при изникване на нови нужди за бизнеса. Това може да включва нови функционалности, дизайн промени и всевъзможни други функционалности.

Тази картинка ще представи визуално етапът за изработка на уеб сайт като част от процеса по изпълнение на целите:
Изработка на уеб сайт - цели и етапи

Най-важното в случая е, че етап „Популяризиране на сайта“ не е еднократна дейност! В зависимост от целите, възможно е да е нужна ежемесечна, ежеседмична или дори ежедневна работа за привличане на посещения в сайта (с директна реклама или по друг начин). В резултат ще получите по-добра възвръщаемост на вложените средства, напр. от 200лв. за реклама ще изкарвате 800лв, а не от 200лв. да изкарвате 250лв., при което рискът е по-голям от печалбата!

Цели на уеб сайта

Преди да се премине през всички тези етапи, изброени по-горе и показани нагледно с картинки, трябва да се определят точните цели пред уеб сайт. Има много и различни цели: напр. представяне в интернет, за да ви намират в интернет по име на фирмата (електронна визитка), да представяте услуги или продукти, да продавате услуги или продукти и много други цели на един сайт.

Изработка на сайт за София

Изработваме сайтове за София на ефективни ниски цени, тъй като тук е съсредоточен почти целия бизнес в България. В зависимост от заложените цели за вашия уеб сайт, цената може бързо да нарасне и да не бъде толкова ниска, колкото на вас ви се иска, но най-важното е впоследствие сайтът да има добра или отлична възвръщаемост на инвестицията, за да можете да възстановите инвестицията и да започнете да печелите максимално бързо от него. Тази ефективност и възвръщаемост определят реалната цена на един уеб сайт и това, което получавате от него, а не просто сумата, която заплащате за изработката на сайт.

Разработените за София сайтове обикновено включват повече елементи и функционалности, което обикновено ги прави по-скъпи. Изключенията са малко и се случват при слаба конкуренция или тесни ниши. При силна конкуренция, за да имате успехи, сте длъжни да инвестирате най-вече време за развитие (и популяризация) на своя сайт (или сайтове) и съответно да платите по-висока цена за първоначална изработка на уеб сайт, за да си осигурите предимство пред конкуренцията – визуално (дизайн) и/или функционално.

Адаптивен и респонсив (отзивчив/responsive) уеб дизайн и уеб сайт

Адаптивен и респонсив (отзивчив/responsive/риспонсив) уеб дизайн и уеб сайт е така програмиран уеб дизайн на сайт, който се адаптира към всяко устройство и при различни големини на екраните. Предвижда се преди изработката на сайта и се калкулира нужното време и умения в цената на изработения уеб сайт.

Всъщност, в терминологията „ападтивен дизайн“ не е същото като „риспонсив (отзивчив) дизайн„! При адаптивния дизайн се изработват различни версии за различни устройства и цели. При отзивчивия „респонсив“ дизайн е точно обратното – с една версия се прави така, че страницата и сайта да се „разстилат“ до размерите (резолюцията) на всяко устройство и да изглежда „подходящо добре“ за всички размери.

Отделна „адаптивна“ версия на сайт трябва да се прави само за конкретни интернет-базирани приложения, които имат такива нужди. Например добре известната безплатна АБВ поща има такава нужда – за мобилни устройства е важно да се зарежда максимално бързо, както и да пести трафик. Заради тези цели е нужно да се направи мобилна версия на сайт и приложение, която естествено се зарежда с адаптивен дизайн… Обаче не пречи дизайна на мобилната версия да е едновременно адаптивен отзивчив/респонсив уеб дизайн, който за по-малките екрани да показва една колонка, а пък за по-големите (новите мобилни телефони) резолюции и екрани – да се показват 2 колонки или с по-различна визия!

Когато говорим за адаптивен уеб дизайн, ние задължително имаме предвид респонсив/риспонсив/responsive дизайн на сайт! Ние изработваме една версия на сайта и тя е с най-добрия възможен дизайн – настройве се за всички устройства. Ако имате нужда от мобилна версия – за нея също ще приложим едновременно адаптивен респонсив (риспонсив, responsive) уеб дизайн – разликата е, че тук ще предвидим дизайн само за мобилни устройства и таблети, както и ще се преизползва същата база данни с информация от сайта – т.е. ще е по-евтина цената за мобилния дизайн.

Цена на сайт – Цена на изработка уеб сайт (лева)

Цената на изработка уеб сайт е индивидуална за всеки проект, в зависимост от заложените цели. Ако бързате, просто се свържете с нас, за да получите индивидуална оферта. Ако имате време, моля прочете информацията докрай, за да добиете представя как се определя цената на изработка на сайт и какво да очаквате.

„Функционалността“ на една уеб страница (това, което представя или прави) е с фиксирани цени и не се променя за различните уеб сайтове. Ако се изисква да е интерактивна – това променя цената, но при еднакви условия – цената е приблизително същата за всички сайтове.

В допълнение към основната функционалност, ако има изискване за SEO оптимизация, за оптимизация на уеб сайт за рекламна кампания, повишени изисквания за интерактивност или едновременно всичко изброено, тогава цената се променя значително и зависи от конкретната функционалност, и от конкретния уникален дизайн на сайта.

По тази причина повечето фирми не предоставят в сайтовете си фиксирани цени или пък публикуват примерни ценови пакети, които в общия случай покриват 50-85% от всички заявки, но подвеждат останалите 15-50% потенциални клиенти.

Ето защо ние ще дадем цена за изработката на уеб сайт с 2-3 реални примера, които ще покрият изискванията на около 50-60% от всички клиенти.

Ако вашите изисквания се различават от тези примери, предоставяме безплатна индивидуална оферта за изработка на уеб сайт. Нужно е да се свържете с нас, да опишете или разкажете за вашия проект, да научим вашите цели и ще изготвим ценова оферта за изработка/разработка на сайт. Най-важното за получаване на точна ценова оферта, е да разберем какво очаквате от нас – т.е. какви уеб услуги ще имате нужда, за да бъде ценово успешен изработения уеб сайт.

Цена на сайт – Пример 1: Изработка на евтин уеб сайт за малкия бизнес, уеб сайт (тип) „Интернет Визитка / Онлайн Визитка“ – цена на сайт от 150 лева.

Уеб сайт Интернет Визитка (Онлайн Визитка) включва само няколко страници: „Начална страница„, „За фирмата„, „Контакт с нас„, „Продукти“, „Услуги“ и максимум още няколко страници. Често някои от тези страници отпадат, например „начална страница“ заменя „за фирмата“, има само една от двете – „Продукти“ или „Услуги“ и т.н.

Цената включва минималните дейности по изграждането и разработката на уеб сайта – функционалността. Цената включва готов уеб дизайн – шаблонен дизайн на сайт. В цената не се включват брандиране, допълнителни настройки и защити, които обикновено са нужни ако планирате уеб сайтът да работи повече от година. Може би тук е моментът да споменем, че предлагаме изработка на евтини уеб сайтове на отлична цена с разширена гаранция и поддръжка, но при индивидуални условия.

Цена на уеб сайт – Пример 2: Вземаме същия пример по-горе, но вече повишаваме изискванията – включваме брандиране на готовия дизайн, все пак да има уникални черти – вашето лого, цветове и т.н. Добавяме защити и настройки за дългосрочна, безпроблемна работа. Добавяме 3-5 години гаранция. – Цената на сайта в този случай може да се повиши до обща цена от 250-600лв. за изработка на целия сайт.

Цена на сайт – Пример 3: Към всички изисквания от пример 1 и 2, добавяме също изисквания за [външна] и [вътрешна SEO оптимизация] (което е почти* безплатна реклама в дългосрочен план). Цената вече скача, но зависи от конкретните ключови думи/фрази, за които е нужно сайта да се класира на първа страница на търсачките и Google/Гугъл. Тук допълнението може да бъде между 100лв. и няколко хиляди лева, в зависимост какви действия са нужни, колко време ще отнеме и какви компетенции са нужни. За по-големи проекти и силно конкурентни пазарни ниши, е нужно да се изготви стратегия за SEO оптимизация, която би изпълнила желаните цели на сайта в дългосрочен план.

* Най-често СЕО оптимизацията не е еднократен процес и рекламните SEO уеб агенции предлагат пакети с месечна такса. Тази цена включва комплексно СЕО оптимизиране, link building чрез платени линкове и др. Ако конкуренцията е голяма и силна – шансът да имате висока такса за СЕО оптимизация нараства!

Цена на уеб сайт – Пример 4: Ако решите да започнете с летящ старт, можете да добавите към всичко гореизброено и пари за стартираща реклама. Цената в случая зависи преди всичко от цената на рекламата, а сумата за нас се определя от изработката на стратегията за реклама и популяризация, и зависи от няколко фактора, т.е. отново е строго индивидуална и започва от 100лв.

Цени на уеб сайтове в София

Противно на икономическата логика, че конкуренцията намалява цената, цените за изработка на качествени и ефективни уеб сайтове в София поддържат високи цени и дори се повишават през годините. Това се дължи на много фактори, но най-вече – качествените интернет агенции и фирми разработват ефективни сайтове, които въпреки по-високата си първоначална цена се изплащат по-бързо и носят повече печалби на инвеститорите. Всъщност, изработката на ефективен уеб сайт е единствения начин да преборите силната конкуренция, другите методи просто не работят.

Заедно с тази тенденция, в последните 2-3 години започнаха да се появяват „измамнически“ агенции и фирми, които въпреки ниската ефективност на изработените от тях сайтове, започнаха да изискват високи цени за изработката на сайтове – над 2-3 хиляди лева. Това често довежда до директни финансови загуби, затова преценявайте не по цената на уеб сайт, а по ефективността и качеството на изработка на сайтовете. Можете да поискате услугата консултация за изработка на уеб сайт, при която ние ще прегледаме финалното задание на уеб сайта и ще внесем нужните подобрения, за да си подсигурите качествен уеб сайт и ефективна възвръщаемост на инвестицията в изработката на сайт.

Освен цената на изработка на уеб сайт, важно е също да разберете и цената за поддръжка на сайтове, защото това ще са ежемесечни или ежегодни разходи, които трябва да предвидите и пресметнете.

Най-често посетителите на тази страница търсят: изработка сайт, изработка сайт софия, изработка сайт цена, изработка уеб сайт, саит, cena sait, web site, web site sofia, уебсайт, сайт цена, уеб сайт цени.

Кратък URL за тази уеб страница: https://gradivnite.com/izrabotka-sait