Изработка мобилна версия на сайт – мобилен уеб сайт

Изработка на мобилна версия на уеб сайт (изработка на мобилен уеб сайт) е уеб услуга, при която се изработва независима мобилна версия на съществуващ уеб сайт, която може да бъде с независим URL за достъп или без свой отделен URL.

Напр. често се използва поддомейн от рода на: m.~~, при което се добавя програмиран код, който пренасочва към мобилната версия при първо посещение. Методът с отделен поддомейн се използва и е подходящ за специализирани сайтове, където максимално бързото отваряне и бързото зареждане на сайта е от изключителна важност. Това обикновено са сайтове, предоставящи определени услуги, а не просто информативни сайтове с текст и снимки. Пример за такъв случай е мобилна поща от АБВ.БГ – мобилната версия бива специално оптимизирана за бързина и трафик, за да могат хората да я ползват на телефоните си, като се пести платения от тях мобилен интернет трафик.

Мобилна версия на уеб сайт – адаптивен уеб дизайн на сайт (responsive сайт дизайн)

Мобилна версия на уеб сайт обаче може да се изработи и по-евтино – като се използва основния домейн или поддомейн, без да се прави независим поддомейн, при което единствената промяна са нужните промени в стиловете на основният сайт, което осигурява отлична визуализация на съдържанието на сайта под мобилни телефони и таблети. Този метод е подходящ в 90-95% от случаите. Той е много по-евтин от другия вариант, тъй като се преизползва голяма част от съществуващия код. В този случай се казва, че мобилната версия на уеб сайт е направена с адаптивен уеб дизайн на сайт (responsive сайт дизайн).

Мобилна версия на сайт – цена

Когато се изработва нов уеб сайт и се цели ниска цена, тогава е най-подходящото време да вложите малко повече пари, за да спестите впоследствие няколко десетки проценти от цената. При изработка на нов сайт се залагат изисквания, този уеб сайт да се визуализира под мобилни телефони, таблети, лаптопи, десктоп компютри и големи десктоп монитори (обикновено на графични и уеб дизайнери или богаташи с нови технологии – т.е. платежоспособни клиенти…). Направено на този етап, това ще спести поне 10-30% от разходите, ако решите впоследствие да правите мобилна версия на вече съществуващ уеб сайт.

Кратък URL за тази уеб страница: https://gradivnite.com/mobile-website