Разработка на WordPress (Уърдпрес) сайт

Разработка на уеб сайт, дизайн, тема, модул или плъгин с WordPress (Уърдпрес) е уеб услуга, при която използваме готова и безплатна CMS система, което пести време и пари за реализирането на цялостния проект. Цената на крайния продукт е по-ниска от изработването на CMS система от нулата, но трябва да се има предвид, че този подход е подходящ в индивидуални проекти (обикновено за по-малки проекти, без нужда от допълнителна разработка впоследствие).

Ако използвате готова CMS система неподходящо, в бъдеще разходите ви може да надвишат неколкократно евентуалните разходи от разработката на т.нар. „custom CMS система“. Затова при преценката трябва да се вземат предвид много на брой фактори.

WordPress (Уърдпрес) агенция

WordPress (Уърдпрес) агенция Градивните е агенция за изработка на уеб сайтове с WordPress CMS система. Имаме над 10 години опит в разработката и поддръжката на сайтове с Уърдпрес. Поддържаме също така и сайтове, изработени от други интернет уеб агенции. Поддържаните сайтове се зареждат бързо – за секунда. Управляваме хостингът вместо вас, а вие се концентрирате на вашата дейност и бизнес. Изработените от нас фирмени сайтове с WordPress са с ниска евтина цена – заплащате за времето, нужно за настройка и изготвяне на дизайна и програмиране на функционаността на сайта.

Разработка на уеб сайтове и плъгини с WordPress (Уърдпрес)

Разработката на уеб сайтове с WordPress е сравнително бързо – самият CMS се инсталира и настройва на хостинг сървър, след което се правят всички конкретни за вашия проект разработки и финални настройки. Възможно е да се използва готов дизайн (платен или безплатен) от 0 до $100, както и готови модули (плъгини), всеки от които може да се заплаща отделно.

Често се оказва по-трудно да се пригоди готов модул и да се доизпипа всичко до най-малкия детаил. Всъщност, не просто „по-трудно“, а по-скъпо и по-ресурсоемко… в някои случаи е дори невъзможно да се постигне желаните промени… Ето защо, ако като клиент имате големи изисквания към дизайн или функционалност, често правим разработка на цяла секция и цял плъгин, специално за вас, за да можем да изпълним на 100% всички ваши изисквания и да спестим време в излишно „хакване“ на вече готов модул. Всичко това зависи от поставените цели при планирането на уеб сайта.

Поддръжка на WordPress уеб сайтове

Поддръжка на WordPress уеб сайтове е изключително търсена услуга, която осигурява като минимум техническата поддръжка и нормалната работа на WordPress сайта. Нашата услуга също може да включва допълнителни дейности и услуги за бързодействие на сайта, SEO оптимизация и др.

Предлагаме пълна гама от услуги, които се превръщат в цялостно решение за поддръжката на уеб сайта за нашите клиенти. Така клиента няма да губи време и пари в търсене на допълнителни фирми или специалисти за Уърдпрес, а ще се концентрират върху своята работа – т.е. своя бизнес или проект. Ако ви трябва още нещо – само го споделете с нас и ще намерим решение.

Предимства и недостатъци при избор на WordPress CMS

Избирайки WordPress за ваша основна CMS система при изработката на сайта ви, ние имаме няколко неща наум – т.е. взимаме под внимание няколко фактори и факти, въз основа на които правим препоръка към вас за предимствата (ползите) и недостатъците (вредите) от използване на Уърдпрес като основна CMS система.

Ето няколко от тези фактори:

  • Нормална работа на сайта – понякога се случват промени, които не зависят от вас, но правят вашият сайт частично или напълно неработещ. Например обновявания в софтуера на хостинг компанията, промяна на системни настройки, излизане на нова версия на браузърите или нещо друго… Тези промени могат да направят вашия сайт неизползваем за определена група посетители. Дали са 2% или 20% или 85%, важно е да се стремите да не губите потенциални клиенти.
  • Сигурност – за да бъде сигурна една CMS с отворен код, тя трябва да се обновява до актуална версия. Така ще предотвратите „хакване на сайта“, последвано от скъпо „почистване“ и възстановяване на работата му. Възможно е да са нужни няколко часа или дни за възстановяване на сайта ви – това е „downtime“! Най-добре и най-евтино е просто да не го допускате!
  • Бързина за изработка на сайт – това обикновено го решавате вие. Понякога бързате да стартирате максимално скоро, но пък ще вложите повече пари за необмислени секции… Ако това ще постигне заложените цели, то ние ще направим най-доброто за вас.
  • Цена на изработка на сайт – когато това е важно за вас, обмислете възможните варианти и вземете най-рационалното решение. Понякога нямате средства за скъпа функционалност, която не ви е особено нужна (напр. калкулатор на дограма, които малко хора биха могли да използват…) – просто я отложете за бъдещ период, когато бизнеса върви добре или измислете по-евтина и по-рационална алтернатива (напр. вместо калкулатор на дограма – таблица или брошура, с генерирани цени на стандартни размери).
  • Специфични секции – секции, които ще отнемат излишно много време за разработка на WordPress, но можем да разработим по-ефективно (по-бързо и по-евтино) с друга CMS система, могат да наклонят везните към алтернативни уеб решения.
  • Уеб дизайн – изборът на готов или уникален дизайн зависи от поставените цели, бързината за разработка и цената на уеб сайт. Ако стартирате сега – можете да минете и с готов дизайн, за да спестите пари. Ако бизнесът ви върви добре – трябва да се брандирате, хората да ви разпознават и да ви се доверяват… трябва ви уникален дизайн, уникално лого и може би брандираща маркетинг кампания.
  • Други фактори – има много други фактори, които се вземат под внимание при избор на CMS за изработка на сайт. Те са с по-малка тежест от гореизброените, затова няма нужда да разписваме подробно.

Защо изработка на Уърдпрес сайт?

Освен всичко споменато досега, трябва да споделим и малко статистика. Уърдпрес е най-използваната CMS система в Света, имайки дял почти 60% (към 2017г.) от всички използвани CMS системи, т.е. това си е чист монопол на „пазара“. Към това трябва да добавим и факта, че следващата по дял CMS система е Joomla – с около 6-8% дял, което е почти 8-10 пъти по-малко от лидера WordPress. Ако вземем предвид цялата Интернет мрежа, WordPress се използва в над 25% от всички сайтове! Наистина впечатляваща статистика.

Имайки тези данни предвид, можете да се досетите, че WordPress е доста гъвкава система, която позволява да се използва за огромен брой различни приложения, буквално за всякакви нужди. Понякога това е ефективно, понякога не е… Нашата работа е да предложим изработка на WordPress сайтове, теми (дизайни) и плъгини (модули) за всякакви нужди – бързо, качествено и евтино.

Нашият опит през годините ни дава полезна информация и опит, който ще приложим и за вашия проект за уеб сайт. Ако имате въпроси – свържете се с нас.

Кратък URL за тази уеб страница: https://gradivnite.com/wordpress-development