Програмиране на сайт

Програмиране на сайт е услуга и умение на програмисти и уеб разработчици (web developers), което позволява да се изработи уеб сайт по указана спецификация и функционалност. Нашата агенция предлага услугата за изработка и програмиране на сайт за всякакви видове сайтове – от сайтове с шаблонен уеб дизайн до такива с напълно уникален дизайн, визия и функционалност.

Програмирането на уеб сайт изисква много на брой умения и опит, с много на брой утвърдени и иновативни технологии. Заплатите на програмистите са високи, защото работата не е „проста“ или казано с други думи – не всеки може да бъде програмист и не всеки може да програмира уеб сайтове или мобилни приложения. Най-важното в програмирането е да се доверите на програмист с опит, защото опитът е безценен (много скъп) и не е лесно да попаднете на такъв програмист (напр. freelancer web developer) или фирма за изработка на сайтове с опитни програмисти.

Всъщност програмирането не е толкова сложна работа, но истината е, че дори да се научите да програмирате – около 70-80% от хората ще потърсят по-лека работа до 2 години след това. Хората си мислят, че да взимаш много пари е лесно, но не е лесно да станеш добър програмист (нужни са години) и не е лесно да програмираш дълги години (нужно е много търпение и усилия). Повечето хора нямат това търпение – те просто не издържат тази работа и търсят промяна към нещо по-лесно (по-леко).

Програмиране на сайт – етапи и принципи

Етапите в програмирането на един уеб сайт зависят най-вече от ръководството – мениджър-проекти или ръководител-проекти. Ръководител на екип е задължително човек с опит – опит в програмирането или опит в работа с клиенти, или и двете заедно. Опитът е по-важен от уменията, защото вместо да се чудите как да програмирате дадена функционаност, по-важното е да се запитате – дали тази функционалност заслужава това вложено време и има ли по-добър и по-ефективен начин за реализацията й.

На първо място , за всеки програмист е важно да получи задание за изработка на сайт. Така всичко ще е ясно дефинирано, само трябва да се избере начин и да се реализира.

Програмирането обикновено се прави секция по секция, тъй като всяка секция може да има различна функционаност. Напоследък най-популярния метод на програмиране е обектно-ориентираното програмиране (ООП или OOP на английски език). ООП са принципи за програмиране.

Програмирането се прави за различни устройства, които могат да имат достъп до уеб сайта. Това включва разнообразен набор от мобилни телефони, таблети, лаптопи и десктоп компютри с различна големина на екрана. Разликата в големината на екрана прави работата по-сложна, по-тежка, по-бавна и по-скъпа.

Понякога можете да изберете олекотен и стилен уеб дизайн, унифициран под различните устройства, но понякога нямате избор и трябва да предложите най-доброто – функционален дизайн под всички възможни резолюции и устройства. Всеки проект е уникален и изискванията към програмирането – също.

Бизнес програмиране – бизнес логика

Бизнес програмирането е ориентирано към изработването на бизнес логика. При него не е важно на какъв програмен език се програмира (напр. PHP, Ryby, Java, JavaScript и др.), а е важно да изпълнява изисканата бизнес логика. Един уеб сайт е точно това – бизнес логика!

Един бизнес фирмен уеб сайт ви дава възможност да се рекламирате, да публикувате телефони за контакти, да информирате, да споделяте, да продавате и да печелите. Уеб сайтът позволява хората да разберат, че съществувате.

Програмиране, изработка и поддрръжка на WordPress / Уърдпрес сайтове

Програмиране на Wordpress / Уърдпрес сайтове е по-сложен процес от обикновеното програмиране на PHP език. Трябва да познавате структурата на WordPress CMS, за да добавяте (програмирате) нова функционалност и да променяте (програмирате) избрания дизайн на сайта.

Има много на брой готови плъгини и теми (дизайни) за Уърдпрес, така че ако нямате изисквания за перфекционизъм – можете да се справите и с безплатни такива. Ако е нужно – има голям борй платени, които ще са няколко пъти по-евтини ако ги купите, вместо да се разработва от нулата. Всъщност това са предимствата на WordPress – бързо, евтино, но пък трудно за изпипване.

Разбира се, ако това което търсите не е налично готово за WordPress – можем да програмираме и изработим уеб сайт или модул/дизайн според вашите указания!

Програмиране, изработка и поддрръжка на Drupal / Друпал (Друпол) сайтове

Програмиране на Drupal / Друпал (Друпол) сайтове изисква знания и опит. Нужен е опит с актуалната версия на системата, при която начинът на разработка следва текущите препоръки за програмиране, а по-старите версии може да използват съвсем различни подходи, които са били актуални преди няколко години назад във времето. Също както за WordPress, за Друпал има готови теми (дизайни за сайтове), които моагт да бъдат купени на достъпна цена.

Изборът на правилна CMS система за изработка на уеб сайт е от особена важност. Важни са цената, бързината на разработка, уменията нужни за програмиране (може да се наложи да смените рекламната си уеб агенция и е добре да е популярна или лесна за поддръжка), сигурността, СЕО оптимизацията на уеб сайтове с нея и други индивидуални фактори.

Кратък URL за тази уеб страница: https://gradivnite.com/programming