Задание за изработка на уеб сайт

Задание за изработка на уеб сайт е документ (текст, снимки, видео и др. материали), съдържащ изискванията за изработка на сайт (уеб сайт). Написването обикновено се извършва от възложителя, но най-често се разширява впоследствие след анализ на конкуренти и пазар.

Задание за изработка на сайт – съдържание

Заданието за изработка на сайт включва следното съдържание:

  • списък с цели, поставени пред уеб сайта
  • структурата на сайта – минимална и разширена, която е нужна за изпълнение на целите
  • изисквания към уеб дизайн и брандиране на сайт и печатни материали на фирмата, напр. визитки, рекламни тефтери и др.
  • стратегия за развитие и популяризация (вкл. СЕО оптимизация на сайт, маркетинг и реклама)
  • други изисквания, специфични за всеки отделен проект за изработка на уеб сайт.

Задание за изработка на сайт – изготвяне

Обикновено заданието за изработка на сайт започва с първите изисквания, заявени от възложителя (клиентът). Уеб агенцията, която е избрана да изработи уеб сайт и печатни материали, обобщава тези изисквания и ги структурира в един документ, наречен задание за изработка на сайт (има се предвид уеб сайт) и печатни материали (ако има такива, обикновено като минимум визитки с новия сайт и лого на тях).

Заданието се описва подробно и всяко заявено изискване трябва да бъде вписано. Заданието впоследствие се прилага при подписването на договор за изработка на уеб сайт и осигурява функционално и визуално как ще изглежда и какво ще прави съответния уеб сайт.

Уеб сайтът може да не бъде просто информационен, като един обикновен евтин или безплатен уеб сайт, който просто представя някаква информация за фирма, услуги или продукти. Уеб сайтът може да бъде истинско уеб базирано приложение (web application), което предоставя определени услуги. Хостинг сървърът осигурява технически изпълнението на услугите, чрез програмираната логика на уеб сайт приложението. Цените за изработка на сайтове-приложения не са ниски, тъй като трудно може да се използва нещо готово, което да ви върши работа напълно (на 100%).

Задание за изработка на сайт – цена

Заданието съдържа всички изисквания на клиента към уеб сайта. Обобщаването на цялата тази информация може да отнеме час, дни или дори седмици (за подробно разписване на специфични функционалности). Ето защо цената за изработка на задание на сайт е индивидуална за всеки проект, според нужното време. Не трябва да се пести от планирането на уеб сайт, защото то може да ви спести много пари или да спечели клиенти (и съответно пари).

Цените за изработка на задание на сайт започват от 50лв. и няма фиксиран горен лимит. Колкото повече приготвите самите вие, толкова по-добре! Това ще спести време, а на вас ще намали цената на заданието. Не се притеснявайте от грешки (каквито и да било) – при разговорите за уточнение на заданието ще бъдат обсъдени абсолютно всички точки от заданието и всички двусмислици ще бъдат разписани подробно.

Задание за изработка на сайт – управление на изработката

Имайки вече задание за изработка на уеб сайт, вие можете да поискате оферти за изработка на този сайт от всяка една фирма, тъй като заданието е част от договора за изработка на сайт и гарантира, че сте поръчали точно това, което ви трябва. Екипът ни предлага услугата управление на сайт, което може да включва и процеса на избор на изпълнител фирма за изработка на сайт, както и впоследствие да проверим дали всичко заложено в заданието е изпълнено коректно от фирмата изпълнител или пък Фрииленсър уеб разработчик (Freelancer web developer).

Кратък URL за тази уеб страница: https://gradivnite.com/zadanie