Модна агенция за деца Дани Стил (версия 2) – адаптивен (responsive) редизайн за мобилни и поддръжка

Уеб сайт на модна агенция Danystyl v.2Модна агенция за деца Дани Стил е проект, разработен първоначално преди повече от 5-6 години. Като стартираща детска модна агенция, целите на първата версия на уеб сайта бяха с минимални средства да се даде възможност за развитие. Съдържанието беше подредено по категории и бяха публикувани модели с галерия снимки и кратко описание за представянето на всеки модел.

В процеса на работа, беше взето решение да се промени първоначалната идея и да се направи нов уеб сайт, запазвайки основната рамка и дизайн на досегашния сайт и структурирайки съдържанието на принципа на изяви, конкурси и др. категории. Така се стигна до втората версия на сайта на Дани Стил.

Отзиви и мнения за ДаниСтил и други модни агенции

Настоящата страница се посещава често от хора (търсещи в Гугъл), които търсят отзиви и мнение за конкретна модна агенция или като цяло за модните агенции за деца и възрастни модели.

Трябва да споменем, че мнението на клиентите за модните агенции е различно – както позитивно, така и негативно.

На първо място – фотосесиите на тепърва стартиращи модели, деца или възрастни, се заплаща от самите модели или родителите на децата. Това е същото като образованието – да се научите на занаят струва пари и отнема време. Децата трябва да се справят добре пред фото- и видео-камери; да ходят „наперено“/надменно/със самочувствие; да се правят на невинни и да гледат встрани от камерата, за да изглежда снимката случайно уловен момент и др. такива умения.

На второ място – очакванията към резултатите могат да формират негативно мнение и негативни отзиви от всяка модна агенция! Много родители очакват, че щом детето е одобрено за кастинг или фотосесия, то ще получи предложение за снимки или участие. Това обаче рядко става веднага, дори голям процент деца нямат интерес към моделството (интерес имат само родителите им!!) и още след първото посещение това е ясно забележимо.

Не всеки записал да учи в университет, успява да завърши обучението си. Не всеки с диплома работи по същата специалност! Същото е и при моделите – не всеки е подходящ за модел, нужно е умения, желание, излъчване/чар и това е минимума… нужно е още късмет (да бъде избран като един измежду няколко десетки, стотици или хиляди), дисциплина (никой не търпи глезени модели) и т.н. И във филмите има успешни и неуспешни роли – важно е представянето, а не само да участвате (да се доберете до участие)!

Така че правилната нагласа е да очаквате, че ще подарите 1-2 часа фотосесия на децата си и те ще се забавляват, ще се срещнат с други деца, ще се учат да комуникират с непознати деца на различна възраст (по-големи и по-малки)… все неща, които ще са им полезни впоследствие в живота. А дали ще стане модел от децата – това само времето ще покаже.

На трето място – очаквания за печалба на пари. Това е възможно, но за много малък процент от всички модели. Шансът това да сте вие или вашето дете – е малък. Разбира се, хората преследват мечтите си и понякога те се сбъдват, просто няма гаранция и не очаквайте, че това ще стане лесно и веднага, още повече безплатно…

Ако вие (като родител) сте модел и можете да научите децата си да имат вашите умения, чар и излъчване, то шансът им се увеличава многократно! Остава ви само да се създадете подходящи запознанства с различни модни агенции – за деца и възрастни, и да имате малко късмет. Първите 3-4 участия са най-трудни, но ако се възползвате от тях – имате добри перспективи!

Модна агенция за деца ДаниСтил (версия 2)

Модна агенция за деца ДаниСтил (версия 2) е новият уеб сайт на детска модна агенция ДаниСтил. Уеб сайтът е разработен на WordPress (Уърдпрес) платформа през 2016 година, също както и предходната версия на уеб сайта. WordPress системата предоставя отлични възможности за управление и редакция на съдържанието, по много интуитивен начин. Това е едно от изискванията на много клиенти, поради което нашата Уърдпрес агенция се специализира именно в изработката и поддръжката на WordPress сайтове.

Дизайн (Редизайн) на уеб сайт

Дизайн и редизайн на уеб сайт е интернет услуга, използвана при препрограмирането на старата версия 1 на сайта към новата версия 2. Едно от изискванията на новия уеб сайт е той да бъде по-готин, с по-красив външен вид (уеб дизайн), за да бъде по-приятно изживяването на посетителите. Аудиторията на модната агенция включва деца на различна възраст, поради което дизайнът трябва да е съобразен с тях.

Избрахме тъмен фон за дизайн на уеб сайт, с цел публикуваните снимки (и особено тези в студио) да изпъкват ярко. Приложихме прости интерактивни динамични ефекти, които да радват окото и да са приятни за посетителите, без излишни и скъпи ефекти. Цветовете са съобразени с цялостния дизайн, подбрани са да не уморяват очите и да бъдат контрастни един на друг, за да може лесно да се забелязва кой елемент е текст, кое е линк, кое е бутон…

За преглед на снимките са предвидени галерия от умалени изображения, разположени в няколко колонки. Снимките от галерията могат да се преглеждат в голям размер, чрез приятен и удобен интерактивен ефект за преглед на галерии от снимки или на единични снимки. При малки екрани на мобилни телефони и таблети, колонките намаляват спрямо наличното пространство, запазвайки интуитивността за преглед на галерията. С това целите по дизайна са изпълнени.

ds-gallery-preview-1

Графичен дизайн на лого

Графичен дизайн на лого е направен още за първата версия на сайта и не са правени промени при втората версия. Логото е изработено с подходящ шрифт, лесно за четене, без да е натруфено по някакъв начин. Когато се наложи брандиране, може да се обмислят нови и модерни варианти и идеи за лого, които в бъдеще да заменят настоящото лого.

Мобилна версия на сайт

ds-gallery-preview-2Основно изискване при разработката версия 2 на уеб сайта е мобилната версия на сайта, която липсваше в първата версия. Тя е реализирана с изработката на адаптивен дизайн за уеб сайт (известен още като responsive дизайн), с което се постига максимално добро визуализиране под различни устройства – мобилни телефони и таблети с различна големина, лаптопи и десктоп компютри, с различна големина на мониторите. С този избор пестим време за програмиране и пестим пари на нашите клиенти, като предоставяме конкурентни цени на сайтовете.

 

 

 

 

Техническа поддръжка на WordPress сайт

Техническа поддръжка на WordPress сайт е уеб услуга, която осигурява бърза, постоянна и непрекъсната работа на уеб сайт. Всеки иска да разглежда (браузва) бързи сайтове, затова нашата цел е изработените от нас сайтове да се зареждат за по-малко от секунда. Приложено е допълнително кеширане за още по-бързо зареждане и намаляване натоварването върху хостинг сървъра.

Основен момент при поддръжката на сайт се отделя на сигурността. Всеки един уеб сайт може да бъде хакнат, при това не от човек (хакер), а от интернет робот (бот). Приложили сме фирмена защита от ботове, която защитава сайта от повечето атаки… Заедно с приложената защита, софтуера на уеб сайта се обновява редовно, за да защити от възможни пролуки в сигурността на самия код.

Подобрения, СЕО оптимизация и др.

Подобрения в сайта са направени при преминаването от стария HTTP протокол, към защитения със SSL сертификат и криптирана връзка – HTTPS протокол (наречен още HTTP/2). Вече всички данни, изпратени през уеб сайта, са защитени с криптирана връзка и се предават в криптиран защитен вид.

СЕО оптимизация на уеб сайт за Гугъл (и др. търсачки) помага уеб сайта да бъде намерен по една или повече ключови думи. Напр. за фразата модна агенция за деца, сайтът се класира на първа страница в Гугъл от няколко години. Други фрази за търсене също са често търсени и за тях също са предприети усилия за класиране на първа страница.

От техническа гледна точка, уеб сайтът работи под всички модерни браузъри – Chrome, Firefox, Opera, Microsoft Edge, Internet Explorer 11 и Safari, работещи под различните операционни системи – Windows, Linux, Mac OS X. Поддръжка за по-старите браузъри не е осигурена (не е тествано, но може и да работят) и препоръчваме да използвате последна версия на браузърите, за да се предпазите от хакване и открадване на лични данни!

Кратък URL за тази уеб страница: https://gradivnite.com/danystyl